Vrede en alle goed voor jullie

Lekenzuster Meijer moet het klooster Ter Eem in Amersfoort binnen twee weken verlaten. Dat heeft de rechter in Utrecht donderdag bepaald in het kort geding dat de congregatie van de Zusters van Onze Lieve Vrouw in Amersfoort had aangespannen.
De president van de rechtbank oordeelde dat de rust in het klooster ernstig is verstoord en dat niet van het klooster kan worden verlangd dat het Meijer nog langer gastvrijheid verleent. Het belang van rust en sereniteit dient te prevaleren, stelde de preseident.
De rechter bepaalde dat Meijer wel toegang moet krijgen tot de gebouwen waar haar hulporganisatie Serafim is gevestigd.
De rechter was van mening dat de associatieovereenkomst op basis waarvan Meijer in het klooster woont, haar niet dezelfde rechten geeft als een huurovereenkomst of een arbeidsovereenkomst. De kloosterorde heeft een redelijke opzegtermijn gehanteerd en de hulporganisatie kan gewoon door met haar werk, vond de rechter.
De advocaat van Meijer is 'geschokt' door de uitspraak. Ze weet nog niet of ze tegen deze uitspraak in hoger beroep zal gaan. Er loopt nog wel een bodemprocedure, waarin een andere rechter de zaak nog eens diepgaand zal bekijken.
ganti teks

. . . . . . . . . . . . . . . .