Broederschapsdag 2009

Op zondag 8 maart begonnen de deelnemers bij communiteit Sepakat te Pontianak aan te komen. Een groep van 6-8 broeders gecoördineerd door Greg en Gab ging aan de slag. Binnen een paar uren stonden er 6 tentjes klaar om de “broederschapsdag-gangers” te ontvangen

Bij de opening, maandag 9 maart om 8.00, zaten 31 broeders in een cirkel in de aula van Sepakat. Na een korte openingsliturgie geleid door Val, en de toespraak van Gab, zijn de deelnemers door Stef voorbereid op een recollectie die “broederschap” als thema had. Stef heeft als beginpunt het “kapittel tikar” van Franciscus genomen. Op de vraag “welke kenmerken heeft de MTB-broederschap”, kwamen veel punten voor: o.a. eenvoud en goed vertrouwen. Eenvoud in de verhouding onderling; de medebroeders vertrouwen en goed zelfvertrouwen.
Na de vruchtbare morgen, gingen de broeders om 3 uur 's middag, onder de brandende tropische zon, een volley-bal competitie spelen. Er waren 4 groepen door de OC (organizing committee) gevormd. Het ging niet over de kwaliteit of wel de skill, maar om de broederlijke sfeer te verhogen. Op Maandag avond zaten de broeders aan tafel verschillende games te spelen: o.a. canasta, remi, hantu, domino, schaak en rummikub.

Op de tweede dag ‘s morgen begon de evaluatie deel-1 van de bestuursvoering, begeleid door Tmas. Zoals de dag er voor, vierden de broeders ‘s middags hun broederschap met wedstrijden van pingpong en badminton. ‘s Avonds na het completorium werd er en filmpje bekeken. Dit was een facultatief program.

Woensdag 11 maart begon met evaluatie deel-2. Er werden tientallen vragen om meer informaties gesteld. Verder vele dankbetuigingen voor wat door de DPP voor de broeders verricht was. Er werden inderdaad ook kritische vragen gesteld.
Om 9.30 werd de evaluatie beëindigd hoewel er nog veel punten te bespreken waren. Maar niemand maakte bezwaar, want om 10 uur moesten de communiteiten-vertegenwoordigers aan de slag met een kookwedstrijd. Een jury van drie kwam om het koken van de broeders te beoordelen. Resultaat: uitstekend. Alle broeders en de echte 3 koks, ook de jury hebben genoten de negen schalen nasi goreng.
Ten slotte, om 5 uur in de middag werd de eucharistie gevierd om de eerste aankomst van de Broeders MTB in Borneo te herdenken; hun pionierschap te danken; Gods genade te vragen om hun missie voort te zetten.

ganti teks

. . . . . . . . . . . . . . . .